NYTT UPPLÄGG/ NY ADRESS/ SAMMA GLÖD

10 oktober, 2015Kommentering avstängd

För individer, grupper, företag och organisationer.

•Personlig utveckling
•Ledarskapscoachning
•Karriärutveckling
•Teambuilding
•Organisationsförändring

Det går inte få andra att brinna om man inte brinner själv!

Hör av er så bokar vi in ett möte!

Jobbcoaching eller COACHING På riktigt!!!

10 december, 2012Kommentering avstängd

På förekommen anledning…

Ingen har väl undgått mediadrevet gällande Arbetsförmedlingen och dess satsning på Jobbcoaching under veckan som gått. TYVÄRR eller LYCKLIGTVIS har vi undgått (sånär som på ett antal meddelande från nära och kära gällande samma drev gällande ”de oseriösa jobbcoacherna”) det beroende på stor arbetsbelastning, så stor att vi faktiskt missat hela grejjen tills igår då vi möttes av bla Ingvar Perssons ledare i AB med :”Mumbojumbo, Kay Pollak-filmvisning, kaffe-kokning, Healing, Hypnos stormöten m 15 pers åt gången
Vi håller helt med Ingvar och co, att det finns charlataner och kvacksalvare i kadern av sk JOBBCOACHER, men å andra sidan är det att generalisera grovt att dra alla över en kam . Lika illa som att göra detsamma med tidningar och journalister, det förekommer ju om sanningen ska fram en del ”mumbo-jumbo” även där, eller hur?

Vårt företag AF-VISION & UTBILDNING AB har ägnat oss åt utbildning och Coaching i snart 30 år i idrotten/näringslivet. Vi kallar oss inte JOBBCOACHER, vi är COACHER, vi tom utger oss för: COACHING –På riktigt!!! Vilket sticker ut och retar många av våra konkurrenter i uppdraget med Arbetsförmedlingen. Ett uppdrag som vi för övrigt haft sedan 2008, det överlägset mest stimullerande uppdraget vi haft. Ett uppdrag där varje adept vi arbetar med har sitt unika och specifika behov. Som nämnts ovan att samlingar och möten med 15 personer åt gången förekommer, känner vi inte till en stavelse igen, vi arbetar uteslutande 1-1. Minst 1 ”live-möte” per vecka i 3 månader och dessutom återkoppling då de 3 månader som kontraktet innefattar gått ut. Detta är att jämföra med situationen de som ”endast” har en handläggare på AF som har ansvar för ca 300 arbetssökande med en återbesökstid i bästa fall på 1 ggr per månad, och det är snällt räknat. Vi har fått stort förtroende från Arbetsförmedlingen i Örebro, ett kontor som enligt många är ”Sveriges bästa Arbetsförmedling,”en modern förmedling där engagemanget är stort, samarbetet mellan handläggare, förmedlare och jobbcoacher…förlåt COACHER är lysande och föredömligt, där ges de arbetssökande möjligheten att träffa oss externa aktörer för att skaffa sig en egen bild av vad de väljer, då minskar även chansen till så kallad ”mumbo-jumbo”. Avslutningsvis skulle jag vilja skjuta in ett förslag när debatten står het i olika mediafrågor. Varför kan ni inte åtminstone som jämvikt även nyansera med goda exempel, det är så trist (även i tider då det är ljusare än nu) att det allt som oftast bara är negativt, det finns oftast 2 sidor av myntet…

Med hopp om förståelse och en fortsatt vacker vinter!!!
Arne Falkbäck/Coach
AF-VISION & UTBILDNING AB

“Våga va´dig själv”!!! -dagen en oförglömlig klassiker

5 februari, 2012Kommentering avstängd

Vår familj´s känslor och Stiftelsen “Vågava´digsjälv”!!!´s uppskattning är svårt att ge uttryck för i text på annat sätt än i termer som KÄRLEK, ENERGI, VÄRME och KRAFT för det fortsatta arbetet.
Vi hoppas att lördagens föreställning inte var slutet på något utan starten på något fantastiskt och unikt. Vi slår oss definitivt inte till ro utan förberedelserna och planerna är redan igång inför nya aktiviteter.
Ett arbete som vi hoppas kan bli vägledande och föregångare för andra, att agera istället för att reagera eller än värre inte göra något alls eller inte låtsas se alls.
Istället för att förbanna mörkret tänder vi ljus!!!

“Det finns ingen väg, börjar vi alla gå så blir det en!!!”

Återigen, stort TACK alla underbara vänner som medverkade till att denna dag blir oförglömlig.

Familjen Falkbäck
Stiftelsen “Vågava´digsjälv”!!!

Fler bilder och mer om stifelsen finns här: http://www.vagavadigsjalv.se/

Vart är vi på väg?

19 januari, 2012Kommentering avstängd

Jag ställer mig återigen frågan Vart är vi på väg? med bestörtning (trots att jag trodde att jag var luttrad efter nästan 20 år av mitt liv som aktiv förälder och föräldrarådsrepresentant i våra flickors skolor.

Flummeriet och daltandet runt våra barn tar sig proportioner jag inte trodde var möjlig. Jag syftar på den senaste incidenten i Sollentuna där en högstadieelev beter sig illa mot en erfaren lärare varpå denne höjer rösten för att sedan när detta inte hjälper tar tag i och håller fast grabben. Detta leder till att läraren blir avstängd och förflyttad till en annan skola. Föräldrar protesterar, vilket är bra (visserligen via Facebook och inte live som alltid är bäst) , i en tid då alltför få föräldrar bryr sig idag .

Normlösheten och tafattheten från vuxenvärlden idag vet inga gränser.
Många föräldrar tror idag att skolan är en uppfostringsanstalt när det ju i själva verket är så att ansvaret defacto ligger hos föräldrarna själva, att skicka skötsamma barn till skolan och väl där följer skolans regler och att lärarna kan ägna sig att utbilda eleverna. Lärarens befogenheter har kringskurits så till den milda grad att det infunnit sig en farlig anarkistisk situation som gör att läraren inte får höja rösten, ”ta i med hårdhandskarna”, och om någon går mot strömmen och visar cilvilkurage att stå upp, så blir vederbörande reprimerad , avstängd eller omplacerad.

Det är hög tid att säga STOPP!!!, hög tid att börja agera, helst inte via facebook utan live face to face.

En positiv framtidens skola behöver engagerade vuxna, både lärare och föräldrar och helst i samklang, då är den ljusnande framtid vår.

”Det finns ingen väg, börjar alla gå så blir det en”

Arne Falkbäck
Vågavadigsjälv
Januari 2012

Den nya hemsidan

4 januari, 2012Kommentering avstängd

Välkommen till nya www.af-vision.se!
Ett projekt som varit på gång under lång tid, ett sånt av ”vi tar det sedan…”-karaktär Mao lite som ett nyårslöfte, ett som aldrig blir mer än tomma ord, ”sedan=aldrig”. 2012 har alltså inletts på bästa sätt för AF-VISION AB.

Den fenomenale Attila Gál är den som designat sidan och som sett till att vi fått ” häcken ur vagnen” om uttrycket tillåts. Tanken med sidan är att den ska andas vår gärning i verksamheten och ge inspiration i vardagen.

Vi är mer än tacksamma om du har feedback, synpunkter eller utvecklingsideer. Eller som vi säger:
”Tala om för oss vad vi kan förbättra
Tala om för era vänner/kollegor vad vi är bra på!!!”

Ha en trivsam trettondagshelg
Lev väl

Arne

Våga va dig själv-dagen 2012

7 december, 2011Kommentering avstängd

Biljetterna kostar 100kr (vuxna) och 50kr (skolungdom) och går oavkortat till Stoftelsen.
Biljettbokning

Stiftelsens motto ”Motverkar utanförskap hos ungdomar”

Grundad 1 juni-2005 (Lindas 14-årsdag) av Familjen Falkbäck. Stiftare är familjen Arne, Lena, Sanna och Emelie Falkbäck 1 juni 2005.

Stiftelsens uppgift är att agera förebyggande i en konstruktiv anda och via aktivteter och handling visa det ”Goda exemplet”.

För mer information ring tel. 070-6789 222

Stöd Stiftelsen ”VÅGA VA´DIG SJÄLV!!!”

BG 5429-1588 PG 426755-5
Org.nummer 802424-9313

Stiftelsens hemsida