Jobbcoaching eller COACHING På riktigt!!!

10 december, 2012Kommentering avstängd

På förekommen anledning…

Ingen har väl undgått mediadrevet gällande Arbetsförmedlingen och dess satsning på Jobbcoaching under veckan som gått. TYVÄRR eller LYCKLIGTVIS har vi undgått (sånär som på ett antal meddelande från nära och kära gällande samma drev gällande ”de oseriösa jobbcoacherna”) det beroende på stor arbetsbelastning, så stor att vi faktiskt missat hela grejjen tills igår då vi möttes av bla Ingvar Perssons ledare i AB med :”Mumbojumbo, Kay Pollak-filmvisning, kaffe-kokning, Healing, Hypnos stormöten m 15 pers åt gången
Vi håller helt med Ingvar och co, att det finns charlataner och kvacksalvare i kadern av sk JOBBCOACHER, men å andra sidan är det att generalisera grovt att dra alla över en kam . Lika illa som att göra detsamma med tidningar och journalister, det förekommer ju om sanningen ska fram en del ”mumbo-jumbo” även där, eller hur?

Vårt företag AF-VISION & UTBILDNING AB har ägnat oss åt utbildning och Coaching i snart 30 år i idrotten/näringslivet. Vi kallar oss inte JOBBCOACHER, vi är COACHER, vi tom utger oss för: COACHING –På riktigt!!! Vilket sticker ut och retar många av våra konkurrenter i uppdraget med Arbetsförmedlingen. Ett uppdrag som vi för övrigt haft sedan 2008, det överlägset mest stimullerande uppdraget vi haft. Ett uppdrag där varje adept vi arbetar med har sitt unika och specifika behov. Som nämnts ovan att samlingar och möten med 15 personer åt gången förekommer, känner vi inte till en stavelse igen, vi arbetar uteslutande 1-1. Minst 1 ”live-möte” per vecka i 3 månader och dessutom återkoppling då de 3 månader som kontraktet innefattar gått ut. Detta är att jämföra med situationen de som ”endast” har en handläggare på AF som har ansvar för ca 300 arbetssökande med en återbesökstid i bästa fall på 1 ggr per månad, och det är snällt räknat. Vi har fått stort förtroende från Arbetsförmedlingen i Örebro, ett kontor som enligt många är ”Sveriges bästa Arbetsförmedling,”en modern förmedling där engagemanget är stort, samarbetet mellan handläggare, förmedlare och jobbcoacher…förlåt COACHER är lysande och föredömligt, där ges de arbetssökande möjligheten att träffa oss externa aktörer för att skaffa sig en egen bild av vad de väljer, då minskar även chansen till så kallad ”mumbo-jumbo”. Avslutningsvis skulle jag vilja skjuta in ett förslag när debatten står het i olika mediafrågor. Varför kan ni inte åtminstone som jämvikt även nyansera med goda exempel, det är så trist (även i tider då det är ljusare än nu) att det allt som oftast bara är negativt, det finns oftast 2 sidor av myntet…

Med hopp om förståelse och en fortsatt vacker vinter!!!
Arne Falkbäck/Coach
AF-VISION & UTBILDNING AB